Header image  
© Henk van den Brink  
line decor
 ::    ::                                      HOME    Foto's     Reisverslagen     Voorwaarden    Wie ben ik     Australië     Links   Contact
line decor
 
 
 
 

 
 
Workshop Natuur- en Landschapfotografie

Op 8 november de workshop Natuur- en Landschapfotografie bij Bas Meelker gevolgd. Deze werd georganiseerd in Van der Valk Hotels in Spier, Drenthe. In de ochtend werden door Bas handige tips gegeven maar ook een flink stuk kennis over difragama's, sluitertijd en ISO-waarden. Bas verstaat de kunst de lastige dingen onderbouwd en rustig uit te leggen. Vaak aan de hand van voorbeelden uit zijn eigen beeldbank.

's Middags zijn we het bij het Hotel gelegen Nationaal Park Dwingelderveld in gegaan om de nieuw verworven kennis in de praktijk te brengen. Het was schitterend weer. Zon, blauwe hemel en bomen in schitterende herfstkleuren.

Dat leverde schitterende composities op. Helaas was ik het gebruik van polarisatiefilters helemaal vergeten. Heb ze voor alle lenzen maar gebruik ze niet terwijl ik in het analoge tijdperk echt niet op stap ging zonder zo'n ding. Door de workshop weer herontdekt en als morgen ochtend de hemel helder is en de zon waarschijnlijk ook van de partij zal zijn dan ben ik om 6.00 uur weer op het strand te vinden om de zon op te zien komen. Honden mee en camera met polarisatiefilter in de aanslag.

Jannie en ik hebben ons voor twee nieuwe workshops Natuur- en Landschapfotografie ingeschreven. Op 25 april 2009 nog een keer de workshop voor beginners en 10 oktober 2009 de workshop voor gevorderden. Maximale deelname aan beide workshops 6 deelnemers.

De workshop op 25 april is in Wildpark het Aardhuis , een historisch stukje Veluwe. Ook hier zal de theorie het uitgangspunt zijn voor de praktijkoefeningen van de dag. Echt wild en roofvogels zullen zich aan ons presenteren. Spannend.

De workshop op 10 oktober 2008 wordt georganiseerd in het Nationaal Park Lauwersmeer. Ook hier de nodige therie en daarna het veld in. De bedoeling is dat we echt alles fotograferen wat we tegekomen. dat wordt dus door het riet sluipen en kruipen om dicht bij de interessante onderwerpen te komen. Jannie heeft al vast geoefend.

 

© Henk van den Brink


 
 

 

AJ2J0945.jpg


AJ2J9789.jpg


IMG_4816.jpg


IMG_9346.jpg